Thunderhead.com, toonaangevend in zakelijke oplossingen voor klantenbinding, heeft de vierde Stevie Award® op rij in de wacht gesleept. De prijs, een onderscheiding van branchegenoten volgt op drie eerdere prijzen die het bedrijf het afgelopen jaar heeft gewonnen. De awards zijn een erkenning voor de unieke zakelijke oplossingen van Thunderhead.com en haar toewijding voor het verbeteren van de customer engagement.

De prijswinnende oplossing van Thunderhead.com, de ONE Engagement Hub, biedt verscheidene krachtige functies die dienstverleners, verkopers en marketeers in staat stellen om gepersonaliseerde, relevante en waardevolle klantcontactgeschiedenis op te bouwen en dat allemaal vanuit de cloud. De ONE Engagement Hub analyseert klantinzichten, context en gedrag en gebruikt deze data om alle interacties met klanten en partners te verbeteren.

Thunderhead.com stelt teams met klantcontact in staat om zeer eenvoudig een goede customer journey te bouwen op basis van de verkregen klantinzichten en hierdoor een duurzame relatie op te bouwen die leidt tot langdurige klantenbinding.