Digital Transformation & Mendix 7

“Digitale innovatie vindt plaats wanneer je mensen en ideeën samenbrengt met de technologie die hiervoor nodig is”, zegt Derek Roos, CEO en mede-oprichter van Mendix. Dat gebeurde op Mendix World. 2 jaar geleden liep Nokavision op Mendix World 2014 om te kijken of Mendix een oplossing zou zijn om aan ons portfolio toe te voegen. Na Mendix World hebben we voor Mendix gekozen.

Daarna hebben we in no-time een geweldige oplossing gebouwd voor factuurwerking (N.Scope Invoice Processing) en hebben we Mendix gekoppeld aan Document Management systeem Box. Waarom Mendix World voor ons geweldig was:

Inzicht in Business Cases van bedrijven

Het is voor ons erg belangrijk om te weten wat bij bedrijven speelt. Tijdens Mendix World zijn we met veel innovatieve bedrijven in contact gekomen waardoor we veel hebben kunnen leren over waar bedrijven naar zoeken.

Mendix 7

Tijdens Mendix World werd Mendix 7 aangekondigd en werd er een live demo gegeven.

Met het gebruik van het open platform ecosysteem van Mendix, voorziet Mendix 7 in drag-and-drop connectors met best-in-class IoT-, big data- en machine learning-platforms en -diensten. Het beschikt over een web modeler die het platform beschikbaar maakt voor een breder publiek én een connector kit om snel en gemakkelijk integraties te realiseren. Om digitale innovatie op schaal te managen, is geautomatiseerde testing en performance-monitoring mogelijk. Mendix Apps ontwikkelen wordt met Mendix 7 nóg makkelijker met de WYSIWYG editor.

Een geweldige nieuwe andere feature is integratie met IBM Watson, waarbij onder andere van geschreven tekst omgezet kan worden in gesproken woord. Lees hier meer over Mendix 7.

Anderen over Digitale Transformatie

Er waren veel inspirerende keynotes, zoals die van Derek Roos, Johan Haan, Adrian Cockcroft, Hans Luijendijk en Geoffrey Moore over digitale disruptie. Veel bedrijven willen wel innoveren, maar weten niet hoe. Geoffrey Moore leerde over de L-curve waar bedrijven doorheen moeten. Om innovatie te kunnen doorvoeren, is geduld, tijd en geld nodig. Veel bedrijven stoppen net voor het succesmoment.

Enkele slides uit zijn presentatie:

zone-to-win-organizing-to-compete-in-the-age-of-disruption-4-638

 

 

zone-to-win-organizing-to-compete-in-the-age-of-disruption-7-1024
zone-to-win-organizing-to-compete-in-the-age-of-disruption-8-638

 

Meer vind je hier.

Inspirerende Hackaton

Op 6 juni om 12:00 uur ging de Mendix World Hackaton van start: 24 uur om de meest geweldige app te bouwen met 3 developers. De resultaten die bereikt werden waren geweldig en laten de kracht van Mendix zien.

 

Customer Succes Stories

Verdeeld over beide dagen waren er maar liefst 8 bedrijven die hun Customer Succes story deelde op Mendix World, waaronder Endemol Shine Group, Enexis en EBN.

 

Box Module voor Mendix

Op Mendix World kregen we de kans om de Box module voor Mendix aan iedereen te laten zien. Uit de vele gesprekken bleek dat het voor veel bedrijven een waardevolle toevoeging aan Mendix is. Hier lees je meer over de Box Module voor Mendix.