Document creatie voor gepersonaliseerde klantcommunicatie

Met deze communicatieoplossing kunt u eenvoudig gepersonaliseerde documenten creëren door middel van een op regels gebaseerde, dynamische samenstelling van documenten.  Door gepersonaliseerde klantcommunicatie aan te bieden, communiceert u alleen wat bij uw klanten past en wat zij nodig hebben.

Het profiel van de geadresseerde is hierbij van belang; wat weten we van de klant? Document creatie heeft te maken met optimaal ‘content’ beheer, integratie met CRM- en ERP toepassingen, het efficiënt gebruiken van de diverse mediakanalen en de variabele opmaak van documenten op basis van bedrijfsregels.

Door gepersonaliseerde klantcommunicatie verbetert u de klanttevredenheid én op lange termijn de klantloyaliteit.

 

  • Huisstijl en mediakanaal

Al uw documenten gecreëerd in uw eigen huisstijl, aangepast aan het mediakanaal

Bij de document creatie is het in eerste instantie natuurlijk belangrijk dat de documenten in uw eigen huisstijl gecreëerd kunnen worden. Er is sprake van een uniforme, eenduidige opmaak en beheer.

Eenvoudiger en mogelijk centraal beheer van templates en huisstijl voor eenduidige uitgaande correspondentie. Maar het mediakanaal waarmee het document gedistribueerd gaat worden is ook bepalend voor de opmaak van het document. Een SMS-bericht ziet er anders uit dan een brief of een e-mail. Onze communicatieoplossing past de lay out automatisch aan aan het mediakanaal en zorgt ervoor, dat het document in de goede juiste huisstijl staat.

 

  • Multi-branding

Ondersteun al uw merken met slechts één sjabloon

Met onze communicatieoplossing kunnen documenten gemakkelijk worden aangepast aan de huisstijl van een bepaald label of merk zonder dat de content verandert.

  • Multi-lingual

Één document, één klik, meerdere talen

Met onze communicatieoplossing kunnen ook documenten in verschillende talen gecreëerd worden, wat een groot voordeel is voor internationaal opererende bedrijven. Dezelfde documenten in de uniforme huisstijl, maar gepersonaliseerd op taalniveau en daardoor voor al uw klanten begrijpelijk.

 

  • Contentbeheer

Reik uw klanten een gepersonaliseerd aanbod aan

Heeft u klanten van alle leeftijden? Richt u zich zowel op gezinnen als op alleenstaanden of op studenten? Dan kunt u de content, afbeeldingen en advertenties in uw documenten moeiteloos aanpassen en laten aansluiten op hun persoonlijke interesses, wensen en behoeftes. Zo kunt u hen allemaal een gepersonaliseerd aanbod bieden.

 

  • Gepersonaliseerde klantcommunicatie door transactionele documenten

Bereik uw klanten écht door personalisatie van uw brieven, rekeningen en statements

Mensen besteden gemiddeld 4 minuten aan het lezen van transactionele documenten zoals brieven, rekeningen en statements. Maar liefst 95% van deze documenten wordt ook daadwerkelijk gelezen. U bereikt uw klant dus écht! Deze documenten zouden daarom zeer bruikbaar zijn als marketingkanaal. Vandaar de noodzaak om ook deze documenten te personaliseren door de automatische verwerking van persoonlijke informatie, persoonlijke content en persoonlijke reclameboodschappen.

 

  • Integratie met uw huidige systemen

StreamServe is eenvoudig te koppelen met uw ERP-systemen, uw digitale archief en andere oplossingen.

Personaliseren kan alleen als alle persoonlijke informatie die u van uw klant heeft uit uw verschillende systemen kan worden opgehaald. Onze communcatieoplossing vormt als het ware de communicatielaag tussen al uw interne systemen en uw klanten, leveranciers en medewerkers. OpenText StreamServe kan moeiteloos geïntegreerd worden met ERP-systemen zoals SAP, met CRM-systemen, uw digitale archief of DMS en met andere oplossingen.

 

  • Business onafhankelijk van IT

Verhoog de efficiëntie door het snel genereren en aanpassen van al uw documenten

Onze communicatieoplossing maakt document creatie eenvoudig.  Bij het genereren van documenten kunnen business gebruikers zelf de sjablonen en content beheren. Hierdoor geeft u de business de mogelijkheid om snel offertes, prijsindicaties of bevestigingen van transacties te genereren en onmiddellijk aan de klant te overhandigen. De software is erg gebruiksvriendelijk en flexibel. U bent niet langer afhankelijk van IT, waardoor u sneller en efficiënter kunt werken en kunt inspelen op veranderingen in de markt.

Onze Customer Experience oplossingen

OpenText StreamServe

StreamServe

Snelle documentcreatie met herbruikbare elementen en multi-channel documentdistributie met OpenText StreamServe!  

Bekijk StreamServe >

Thunderhead.com

Thunderhead.com

Monitor de ervaring van uw klant op ieder moment en verbeter de Customer Engagement door hyperpersonalisatie met Thunderhead!  

Bekijk Thunderhead.com >

Invoice Processing

PlanetPress Connect

Eenvoudig documenten ontwikkelen met webstandaarden! Bekijk Connect >