Overname stelt OpenText in staat om het aanbod in Multi-Channel Customer Engagement software te vergroten

WATERLOO, CANADA – 20-06-2016 – Open Text Corporation (NASDAQ: OTEX) (TSX: OTC), een wereldwijde leider in Enterprise Information Management, heeft een overeenstemming bereikt met HP Inc. (NYSE: HPQ) over de overname van de Customer Communications Management (CCM) onderdelen, waaronder HP Exstream, HP Output Management, HP TeleForm en HP LiquidOffice voor CCM, proces automatisering en document verzendingsoplossingen. OpenText verwacht dat de overname een aanvulling zal zijn op OpenText StreamServe, OpenText MediaManager, OpenText TeamSite, and OpenText MediaBin. Bovendien verwacht OpenText haar klanten beter van dienst te zijn door een breder aanbod aan CCM oplossingen te bieden op het gebied van authoring, workflow en samenstelling voor multi-channel document aanbiedingen en interactieve communicatie.

Daarnaast hebben OpenText en HP Inc. aangekondigd de mogelijkheden tot een toekomstige samenwerking te bekijken om een nog breder aanbod aan software te leveren en een breed spectrum aan klantbehoeften te dienen.

Voorwaarden
Met de overname is een bedrag van 315 miljoen dollar gemoeid. De verwachting is dat de aangekochte oplossingen jaarlijks tussen de 110 en 125 miljoen dollar gaan opleveren.