Forrester heeft Mendix benoemd tot leider

Analisten onderschrijven dat Mendix gefocust is op het bieden van een tijd- en moeite besparend alternatief voor de conventionele development platformen.

Mendix, het app platform as a service (aPaas) bedrijf, heeft zijn positie als ‘Leader’ in het Rapid Developers segment van “The Forrester Wave™: Enterprise Public Cloud Platforms, Q4 2014” (December 2014) bekendgemaakt. Forrester heeft Mendix benoemd tot leider in Enterprise Public Cloud Platforms.

Mendix is geplaatst als een leider in het segment dat zich richt op Rapid Developers, in het rapport gedefinieerd als “voorkeur om niet te coderen” en “wil hogere productiviteit en geen resource details.” “Het Rapid Developers segment wil grote applicaties opleveren in weken of zelfs dagen als dat mogelijk is. Zij zien public cloud platforms als een nieuwe start met het potentieel om enorme winsten te behalen bij de kwantiteit, snelheid en kwaliteit van application delivery.” Aldus het rapport.

Voor het rapport heeft Forrester Research het Mendix App Platform geëvalueerd, waarbij ze Mendix omschreven als “Mendix is gefocust op het bieden van een tijd- en moeite besparend alternatief voor de conventionele development platformen.” Het rapport zegt dat Mendix onder andere “uitgebreide en visuele development tools, voorgebouwde applicatie componenten en support voor zowel web als mobiele applicatie ontwikkeling” bevat.

Ook merkt het rapport op dat Mendix, sinds de laatste evaluatie van Forrester in 2013, een nieuwe store, uitgebreide applicatie management features, een nieuwe API en cloud support heeft toegevoegd.

“Om te worden erkend als een leider in het Rapid Developers segment van de Forrester Enterprise Public Cloud Platform Wave is een grote bevestiging voor ons van de grote adoptie die we zien door klanten, partners en ontwikkelaars.” zegt Derek Roos, Mendix CEO en co-founder. “Doordat Mendix de IT en business in staat stelt om veel sneller en flexibeler multi-channel applicaties te ontwikkelen zijn we uitgegroeid tot hét platform voor Rapid Developers en organisaties die willen innoveren, concurreren en de markt willen veranderen.”