Onderzoek Mendix toont application delivery gap aan door opkomende vraag naar mobiele en klantinteractie applicaties.

Bijna driekwart van de IT afdelingen (71%) kunnen niet voldoen aan de vraag van de business voor maatwerk apps, blijkt uit een onderzoek onder 470 wereldwijde IT en business professionals. De verwachting is dat dit alleen nog maar groter wordt vanwege de business die concurrerende apps wil lanceren en de IT die dit niet kan bijbenen.

Uit het onderzoek blijkt dat er meerdere factoren zijn die bijdragen aan het ‘application delivery gap’. Het toont aan dat de behoefte aan mobiele en klantinteractie apps de aanjager is voor de groeiende vraag naar maatwerk business apps. Omdat de IT afdelingen geen toereikende middelen hebben om hier aan te voldoen, loopt de gewenste output achter, laat de performance te wensen over en groeien de achterstanden in ontwikkeling.

Verwachtingen van de business

Naast de behoefte aan meer applicaties blijkt ook dat de business korte doorlooptijden verwacht, meer en vaker veranderingsverzoeken indient, én haar betrokkenheid in applicatie ontwikkelprojecten wil vergroten. Ook blijkt uit het onderzoek dat bij 30% van de organisaties in Nederland de doorlooptijd van nieuwe applicaties jaren in beslag neemt. Daarnaast vergt het verwerken van veranderingsverzoeken ook veel tijd. De Nederlandse respondenten geven aan dat dit in 54% van de gevallen kwartalen of zelfs jaren duurt.

Het onderzoek onthult de groeiende vraag naar maatwerk business applicaties, vooral naar klantinteractie en mobiele applicaties. Dit wordt door respectievelijk 69% en 75% van de respondenten aangegeven.

Gratis online assessment voor uw delivery gap

Mendix heeft een online assessment ontwikkeld waarmee organisaties hun eigen ‘delivery gap’ in kaart kunnen brengen en deze real time af kunnen zetten tegen vergelijkbare organisaties. Deze gratis benchmark-app is beschikbaar op: www.mendix.com/AppChasm