Apps nemen tegenwoordig een steeds prominentere rol in binnen bedrijven. Bedrijven hebben Apps nodig om efficiënter te werken en om interactie te onderhouden met klanten.

Maar traditionele IT Teams kunnen de grote behoefte aan complexe bedrijfsapplicaties niet meer alleen bijbenen. Vandaar dat iedere medewerker een actieve rol zou moeten spelen bij het ontwikkelen van Apps.

De rollen van App Development zijn dus veranderd. Maar als iedereen moet deelnemen aan App Development, hoe kunt u dan weten welke rol, welke “APPtitude” u heeft?

De Apptitude beschrijft uw rol binnen het proces van de ontwikkeling van apps. Het beschrijft je interesse en competenties in de applicatie levenscyclus.

Wilt u weten wat uw Apptitude is? Doe dan de test!

Wereldwijd deden 151 proefpersonen de test om te weten te komen wat hun Apptitude is, waarvan 1/3 business georiënteerde rollen vervullen, zoals managers en business analisten. IT bleek in de minderheid te zijn.

Tegenwoordig is niet alleen de IT afdeling nodig om een app te bouwen, maar is juist de business onmisbaar. Het is daarom van belang dat de Business en IT samenwerken. De Business is dan niet langer afhankelijk van IT, waardoor IT meer tijd heeft om te focussen op de technische kant.

Benieuwd naar alle resultaten van het onderzoek? Bekijk het volledige rapport.