Customer Experience Management

Klantcommunicatie is bepalend voor de Customer Experience, en uiteindelijk voor de klanttevredenheid en -retentie. Document creatie en productie nemen een voorname rol in bij de bedrijfsvoering bij leveranciers van commodity producten en in competitieve markten. Het belang van snel en flexibel kunnen inspelen op veranderende marktsituaties neemt toe terwijl de kosten van onderhoud moeten afnemen. De business gebruiker heeft hiervoor meer invloed nodig op diensten en producten, die voorheen uitsluitend bij IT waren gelegd.

Met onze communicatieoplossing voor Output Management of Customer Experience Management kan uw organisatie eenvoudig zeer gepersonaliseerde documenten in uw eigen huisstijl creëren, verwerken en distribueren, zowel in papier als elektronisch formaat.

U hoeft nooit meer handmatig uw documenten te genereren en per klant aan te passen, waardoor u sneller en efficiënter werkt, kosten bespaart en fouten voorkomt.

Onze oplossing voor Customer Experience Management ondersteunt alle documentgerelateerde bedrijfsprocessen van een organisatie en is eenvoudig te integreren met ERP systemen en logistieke systemen, zoals SAP.

 

Document creatie voor Customer Experience Management

Document Creatie

Met deze communicatieoplossing kunt u eenvoudig gepersonaliseerde documenten creëren in uw eigen huisstijl door middel van een op regels gebaseerde, dynamische samenstelling van documenten. U communiceert alleen wat bij uw klanten past en waar zij naar op zoek zijn. Onze communicatieoplossing is uitermate geschikt voor communicatie vanuit meerdere bedrijven of  voor communicatie in meerdere talen. In slechts een fractie van de tijd maakt u goed uitziende documenten door middel van herbruikbare elementen waarin u eenvoudig gepersonaliseerde content verwerkt. Integratie met andere systemen zoals uw ERP-systeem of uw digitale archief is eenvoudig.

Document productie voor Customer Experience Management

Document Productie

In het papieren proces zorgt StreamServe ervoor dat de documenten via de printer worden afgedrukt en verwerkt, zodat de documenten in een envelop kunnen worden verzonden. Bij documenten die digitaal verwerkt moeten worden, wordt gezorgd dat de documenten digitaal verzonden en, indien gewenst, digitaal gearchiveerd worden.

 

Document distributie voor Customer Experience Management

Document Distributie

Door een gestroomlijnde afstemming van de verschillende kanalen kan optimale klantcommunicatie worden gerealiseerd. Bij de generatie van het document wordt een specifieke kanaallayout toegepast. Uw documenten kunnen in verschillende formaten verstuurd worden en tijdens het distributieproces kunnen extra besparende opties gekozen worden.

Onze Customer Experience oplossingen

OpenText StreamServe

StreamServe

Snelle documentcreatie met herbruikbare elementen en multi-channel documentdistributie met OpenText StreamServe!  

Bekijk StreamServe >

Thunderhead.com

Thunderhead.com

Monitor de ervaring van uw klant op ieder moment en verbeter de Customer Engagement door hyperpersonalisatie met Thunderhead!  

Bekijk Thunderhead.com >

Invoice Processing

PlanetPress Connect

Eenvoudig documenten ontwikkelen met webstandaarden! Bekijk Connect >