Mendix, het enterprise app platform as a service (SaaS), werd uitgeroepen als ‘visionair’ in de pas verschenen Gartner “Magic Quadrant for Enterprise Application Platform as a Service, Worldwide” rapport (maart 2015). Het Mendix platform is een open, cloud-native platform voor snelle app levering. Mendix brengt business en IT samen om multi-channel apps ontwerpen, bouwen, implementeren en te beheren met ongekende snelheid. Mendix is gepositioneerd als een “visionair” in het rapport vanwege de volledigheid van visie en het vermogen om uit te voeren.

Mendix hanteert in het platform een twee-sporen aanpak, waarbij high-productivity en high-control aPaaS wordt gecombineerd.  Met Mendix kan ingespeeld worden op nieuwe applicatiebehoeften die gekenmerkt worden door onduidelijke eisen en een strak tijdschema. Mendix stelt kleine, cross-functionele teams samen om deze apps in korte tijd te bouwen samen met de business. Hierdoor wordt de time to market drastisch verkleind terwijl first-time-right-levering wordt gegarandeerd.

“Wij geloven dat onze erkenning als visionair in het Gartner Magic Quadrant iPaaS onze visie en de successen weerspiegelen die we voor onze klanten en partners hebben geleverd,” aldus Derek Roos, CEO en mede-oprichter van Mendix. “IT en zakelijke leiders hebben vertrouwen in Mendix voor het leveren van multi-channel apps met de snelheid en behendigheid die vereist is om te concurreren in de huidige digitale economie.”

Mendix-Gartner-Quadrant